BLOG: Jong en Zot Getalenteerd 🙌

Die jongeren van tegenwoordig, ze kunnen er écht wat van! Jong en Zot Getalenteerd, zo noemen wij ze.
Lees hieronder de verhalen van jongeren met een straf verhaal. 💪

Dries Vanmierlo tilt zijn eindwerk naar een ander level 🤩

Dries Vanmierlo (21), student ‘Multimedia en Creatieve Technologie’ aan de Erasmushogeschool in Brussel begon dit academiejaar aan een bachelorproef waar duidelijk meer in zat dan enkel een stukje papier. Getuigenissen uit zijn eigen omgeving en positieve reacties over het idee van een app om seksuele intimidatie tegen te gaan, zorgden ervoor dat hij de touwtjes in eigen handen besloot te nemen. SaveMe is niet enkel een eindwerk, maar wordt hopelijk ooit een finaal werkend product op de mark.

Nona Hofman heeft één doel: gendergelijkheid in de voetbalwereld 💪

Nona (14) is een voetbalster bij KV Mechelen die niet bang is om stereotypen omver te schoppen. Op 4-jarige leeftijd koos ze ervoor om te gaan voetballen. En ja, als één van de weinige meisjes schittert ze op het voetbalveld. Voetbal wordt volgens Nona nog te veel geassocieerd met mannen en daar wil ze verandering in brengen.
Samen met heel wat andere meisjes kiest Nona ervoor om, tegen alle vooroordelen in, te voetballen en hun plaats in de voetbalwereld op te eisen. 👊

Jari De Coen helpt wereld met eigen zonnebrillenmerk 🕶️

Wie modieus door de zomer wil is bij Jari (21) aan het juiste adres! Met zijn bedrijf Sunclassy brengt Jari zonnebrillen op de markt waarmee hij van plan is zijn steentje aan de wereld bij te dragen. En deze jonge ondernemer zal gehoord worden!

Robbe Hoogewijs creëert duurzaam kledingmerk

Een rugzak vol ambitie en doorzettingsvermogen, dat is alles wat Robbe Hoogewijs en Ruben Bats nodig hadden om in 2022 hun eigen kledinglijn te lanceren. SpaceBae wil met behulp van kleding de jeugd inspireren om zo zot te zijn als ze maar kan. Een bangelijke kledinglijn voor een bangelijke generatie! 💥


Sofie Filonova leert zichzelf schijven draaien als DJ 🎵

Sofie Filonova aka DJ Bossanova is een 20-jarige student communicatiewetenschappen die in haar vrije tijd plaatjes draait op feestjes en fuiven. Haar carrière in het draaien begon 2 jaar geleden op de Nacht van de Jeugdbeweging. “Ik was eerst aan het twijfelen om te draaien en had uiteindelijk besloten om het niet meer doen. De huidige DJ is toen ziek geworden waardoor ik ben ingesprongen voor hem. Die kans voelde als een teken om iets te doen met muziek.”


VTM
Qmusic
HLN
Belfius