Hero Image

🍽 Chef Kot - Dankzij Arda en Zoë’s eenvoudige pizzarecept zal je nooit meer diepvriespizza willen eten

26.12.2023
CHEF KOT

Je komt ‘s avonds na een lange lesdag (of na een namiddagje ‘hangen’ op café, lang leve het studentenleven) terug op kot, en je moet nog avondeten fixen. Oh oh! Je go-to pasta pesto komt intussen je oren uit, maar je hebt ook geen inspiratie of kookskills om iets anders te maken? We got you! JEZ! bracht een bezoekje aan de hotelschool in Gent, waar de leerlingen in totaal 5 easy gerechtjes van een culinair niveau klaarmaakten - een maaltijd voor elke weekdag. Die receptjes delen we nu stap voor stap met jullie, dus geen excuses meer om die kookpotten te laten staan en naar McDonald's te gaan. 😉 Deze week op het menu: pizza, but make it a bit more fancy. Let the cooking begin!

Ingrediënten:

-rechthoekig pizzadeeg

-pot tomatensaus

-groentjes naar keuze (Arda en Zoë kozen voor paprika, champignons en courgettes, maar kies vooral je favoriete groenten of ga voor restjes uit je koelkast).

-gehakt (optioneel)

-mozzarella

Bereiding:

  1. Snijd de groenten in dunne plakjes of blokjes.  

  2. Bak het gehakt in een beetje olie tot het gaar is en kruid met peper en zout.

  3. Besmeer het pizzadeeg met tomatensaus, maar laat de randen vrij voor de korst.

  4. Verdeel de groenten en eventueel het gehakt over het deeg (haal je innerlijke Picasso naar boven met leuke designs!)

  5. Bestrooi de pizza met mozzarella (hoe meer mozzarella, hoe beter de cheese pull na het bakken. Mmm…🤤)

  6. Zet de pizza voor 20 à 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven, totdat ze een bruin korstje heeft.

  7. Werk de pizza af met een beetje oregano en een scheutje olijfolie. 

Enjoooy!

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius