Hero Image

🍽 Chef Kot - Renée deelt haar recept voor een heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

28.11.2023
CHEF KOT

🍽 Chef Kot - Renée deelt haar recept voor een heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze 

De voorbije twee weken deelden we al heerlijke hoofdgerechten voor onze kotstudenten, maar we denken natuurlijk ook aan de studenten met een sweet tooth. Want wat is een hoofdgerecht zonder dessert als zoete afsluiter? Renée van de Hotelschool Gent toont speciaal voor jullie hoe je een heerlijke rijstpap met bruine suiker maakt - net zoals bij de bomma (of zelfs nog beter 🤫). Het ideale dessert om je kotgenoten of lief zonder al te veel moeite te impressen. Leg die gouden lepeltjes al maar klaar, en let the cooking begin

Ingrediënten:

-1 liter melk

-250 gr. rijst (Renée gebruikte de Bosto rijst voor rijstpap)

-1 vanillestokje (als je op een klein studentenbudget leeft kan je eventueel ook vanille-extract of vanillesuiker gebruiken)

-kaneel

-100 gr. kristalsuiker

-2 eidooiers

-bruine suiker (naar smaak)

Bereiding:

  1. Kook de melk op een zacht vuur en voeg de rijst eraan toe.

  2. Snijd de vanillestok open en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het merg toe aan de melk en laat de vanillestok meekoken. Als je geen vanillestokjes hebt (we know it’s expensive), kan je het vervangen door een theelepel vanille-extract of een zakje vanillesuiker. 

  3. Doe vervolgens ook een theelepel kaneel bij de pap.

  4. Blijf bij de kookpot staan en roer regelmatig, want rijstpap kan snel aanbranden. Zorg dat er geen rijst aan de bodem blijft kleven!

  5. Vanaf dat de melk begint te koken, zet je het vuur zo laag mogelijk. Blijf zo’n 35 minuten roeren. Geduld is een schone deugd! (Tip: terwijl je blijft roeren, kan je onze JEZ!-podcast ‘Meet the Z’s’ beluisteren. 😉)

  6. Als de rijstpap dik en romig is, voeg je de eidooiers en suiker eraan toe.

  7. Laat afkoelen en werk af met een beetje bruine suiker en eventueel een kaneelstokje als je all-out wil gaan.

Enjoooy!

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius