Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - De bakkerspassie van Felix (17): jongeren inspireren

25.11.2023
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Felix Van Gimst (17) is gepassioneerd door bakken. Op 13-jarige leeftijd nam hij deel aan ‘Junior Bake Off’ en toen ging de cake aan het rollen. Met zijn online bakplatform ‘Félicieux’ wil hij jongeren aanmoedigen om de wonderen van bakken te ontdekken. Felix bewijst dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om je dromen na te jagen. 

Felix’ zoete revenge 

In 2020, ons allen wel bekend als het jaar van de coronapandemie, besloot Felix deel te nemen aan het allereerste seizoen van ‘Junior Bake Off’. “De combinatie van de lockdown en de wedstrijd zorgde ervoor dat ik bijna voortdurend bezig was met bakken”, zegt Felix. “Dat was het moment waarop ik besefte: dit wil ik blijven doen."

Drie jaar later waagde hij opnieuw zijn kans in een bakprogramma, ditmaal in ‘Bake Off Vlaanderen’. De motivatie achter zijn beslissing was eenvoudig: revenge. Hij was vastbesloten om de fouten die hij tijdens zijn vorige deelname had gemaakt, recht te zetten en wilde hij bewijzen dat hij wél kan presteren onder tijdsdruk.

Felix + délicieux = Félicieux!

Felix heeft zijn eigen platform op Instagram, genaamd, ‘Félicieux’ (@felicieux). Die naam omvat alles wat hij wil overbrengen: het plezier van het eten, gecombineerd met mijn eigen naam. Op Félicieux deelt hij regelmatig video’s waarin hij toont hoe hij verschillende bakgerechten bereidt, altijd met een bijhorend recept. “Het is belangrijk dat jongeren kunnen zien hoe het proces verloopt en welk eindresultaat ze kunnen bereiken”, vertelt Felix. De kriebels om alles voor te tonen voor de camera, die ontstonden al snel tijdens de opnames van Bake Off. Momenteel nog zonder geluid, maar binnenkort wil Felix wel eens mét stem experimenteren. 


svg background ornament
“Tijdens de opnames van Bake Off ontdekte ik hoe fantastisch het is om te bakken voor de camera. Mijn oma kijkt nog dagelijks naar Jeroen Meus, voor haar is dat echt een moment van ontspanning."
Felix Van Gimst

Dream big

Felix koestert diverse plannen voor de toekomst. Ten eerste droomt hij ervan om zijn eigen programma te maken. Ook zou hij binnenkort graag zijn eigen (pop-up) cake- en koffiebar openen. Dat plan is er eerder al geweest, maar haalde toen de uitvoeringsfase niet door de start van 'Bake Off'. De combinatie van beide, dat was toen niet haalbaar. Toch blijft het idee nog wat borrelen.

Een andere optie is dat hij een bakkerij opstart, hoewel hij twijfelt of daar zijn ambitie ligt. “Het behalen van een diploma is eveneens een mogelijkheid. Ik weet nog niet of ik eerst voor zekerheid wil gaan of direct mijn droom wil najagen”, geeft Felix aan. Hoewel hij nog geen definitieve keuze heeft gemaakt voor zijn toekomst, is één ding zeker: hij zal er de volle 100% voor gaan!

Zot, zotter, zotst! 

Het feit dat Felix de kans heeft gekregen om deel te nemen aan ‘Bake Off’ is natuurlijk mega zot. Maar waar hij misschien wel het meest trots op is, gaat verder dan de camera’s en het wedstrijdaspect. “Dat mensen bij mij een taart bestellen, is onwaarschijnlijk. Anderen blij maken met mijn creaties geeft mij een voldaan gevoel.”

Zijn grote droom? Jongeren inspireren om de wonderen van bakken te ontdekken. En dat vinden wij ge-wel-dig! 🍰🧁

test
test
responsive

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Isaura Aps.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius