Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - Pixiedust is klaar om Belgisch muzieklandschap te veroveren

04.11.2023
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Ze bekomen net van hun album release en zijn klaar om een versnelling hoger te schakelen. Jeugdvrienden Glen (28), Victor (27), Thomas (26) en Emile (23) vormen samen Pixiedust. Als je naar The Voice Van Vlaanderen en The Band keek, is frontman Glen vast geen onbekende. Na zijn muzikale avontuur op televisie kreeg hij de smaak te pakken en dook hij met gitarist Victor de studio in. Van coverband groeide ze snel uit tot een volwaardige band met een grote droom. En die droom verwezenlijken ze nu stukje bij beetje.

Een stem die je doet zweven

Zo beschrijft Victor de zangkunsten van de nog bescheiden Glen. Laat dat nu ook de inspiratie zijn voor de naam van de band. De jonge gasten zijn fans van Peter Pan en dan voornamelijk Tinkerbell! Het elfje weet met haar pixiedust omstanders te betoveren, dat probeert de band ook te doen met muziek. Een combo van harde gitaren en Glens heerlijk hese stem laat luisteraars wegdromen.

Music is life

Pixiedust heeft er een zot jaar opzitten. Dag in dag uit vertoefden de leden in de opnamestudio. Een ervaring die drummer Thomas altijd zal bijblijven. Het samenwerken met ervaren producers was een unieke kans waaruit de leden veel hebben geleerd. Niet enkel leerden ze meer over muziek maken maar ook over elkaar. De bromance werd hechter en de vrienden herontdekten elkaars muzikaliteit. De volgende stap? Met vier beginnen te schrijven aan een nummer! Dat zal ook zeer snel gaan want de groep blijft vurig schrijven.

Independent artists

Als het aan Pixiedust ligt, moet je niet wachten om je dromen te verwezenlijken. Ze zijn onafhankelijke artiesten, wat wil zeggen dat ze niet samenwerken met een platenlabel. Dat is zeker niet gemakkelijk omdat je zelf op zoek moet gaan naar de middelen om alles te bekostigen. Gelukkig kreeg de band veel steun en hebben ze met een inzamelingsactie maar liefst 8000 euro ingezameld om hun eerste album te kunnen opnemen. Het was zeker en vast elke cent waard volgens de vier muzikanten, want het resultaat mag er zijn! Ondertussen toonden al enkele platenlabels interesse in de band. De toekomst ziet er rooskleurig uit!

Een trouwe fanbase

Wat Victor nooit zal vergeten is het eerste optreden waar de band enkel eigen nummers speelde. Wat het nog zo speciaal maakte? De zaal zat stampvol! De tranen welden op toen het publiek hun populaire single Homesick woord voor woord meezong. Het bleef niet bij één keer want de jonge Gentenaars hebben ondertussen een heuse fanbase achter hen staan. Nummers als Step Inside worden door fans luidkeels meegezongen, een onbeschrijfelijk gevoel.

Pixiedust - We want more!

Stappen zetten en gebroken harten 

Step Inside is de eerste single die Victor en Glen samen hebben geschreven. Het gaat over de stap durven wagen en je twijfels aan de kant zetten. Een boodschap die ze willen meegeven aan de luisteraars. Zelf hadden de muzikanten veel schrik om iets verkeerd te doen, maar dat was voor niets nodig. “Gewoon doen!” Dat is het advies van de band voor andere jonge muzikanten… oh ja, schrijf vooral ook veel over liefdesverdriet! ;-)

test
test
responsive

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Jessica Bouhez.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius