Hero Image

🍽 Chef Kot - Femke maakt pasta met romige tomatensaus en krokante kip of mozzarella

20.11.2023
CHEF KOT

🍽 Chef Kot - Femke maakt pasta met romige tomatensaus en krokante kip of mozzarella

Je komt ‘s avonds na een lange lesdag (of na een namiddagje ‘hangen’ op café, lang leve het studentenleven) terug op kot, en je moet nog avondeten fixen. Oh oh! Je go-to pasta pesto komt intussen je oren uit, maar je hebt ook geen inspiratie of kookskills om iets anders te maken? We got you! JEZ! bracht een bezoekje aan de hotelschool in Gent, waar de leerlingen in totaal 5 easy gerechtjes van een culinair niveau klaarmaakten - een maaltijd voor elke weekdag. Die receptjes delen we nu stap voor stap met jullie, dus geen excuses meer om die kookpotten te laten staan en naar McDonald's te gaan. 😉 Deze week op het menu: pasta met romige tomatensaus en krokante kip of mozzarella. Let the cooking begin!

Ingrediënten voor 4 personen: (ideaal receptje om samen met je kotgenoten te maken!)

-500 gr. pasta naar keuze

-1 potje tomatenpuree

-500 ml gezeefde tomaten (kan je zo in de winkel vinden)

-250 gr. tomatenblokjes 

-3 uien

-olijfolie

-250 ml room

-300 gr. gemalen kaas

-kipfilets (het aantal hangt af van hoeveel kip je wil serveren)

-bloem

-eieren

-chips naar keuze (Femke koos voor barbecue-chips)

-mozzarella

Bereiding kip:

  1. Vul drie diepe borden: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met de verkruimelde chips naar keuze (tip: verkruimel de chips als die nog in de zak zitten). 

  2. Bedek de kipfilets aan beide kanten met bloem, dompel ze vervolgens in het eimengsel en wentel ze tot slot door de verkruimelde chips.

  3. Kruid de gepaneerde kip met peper, zout en barbecuekruiden. 

  4. Bak de kip in de friteuse tot ze gaar of krokant is, of bak ze voor circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Draai de kipfilets halverwege om, zodat ze aan beide kanten krokant worden.

Bereiding pastasaus:

  1. Snipper de uien en fruit ze in de pan met een scheut olijfolie tot ze zacht en lichtbruin zijn. 

  2. Voeg de tomatenpuree, gezeefde tomaten en tomatenblokjes toe.

  3. Laat de saus sudderen en dikker worden. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Giet vervolgens de room bij de tomatensaus en roer goed door.

  6. Voeg de gemalen kaas toe aan de tomatensaus en roer tot de kaas is gesmolten en je een romige saus hebt.

  7. Vermeng de pasta met de tomatensaus en leg de krokante kip of mozzarella erbij. (of leef je uit en ga voor kip én mozzarella. Want kiezen is verliezen, toch?)

Enjoooy!

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius