Hero Image

Dag 2 van De Grote JEZ!-Actieweek: Gent was vree wijs!

26.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

We hadden al zo’n vermoeden: geef die Gentenaars een paar hamburgers en een line-up om van te smullen en ze gaan er los over. Handjes èn beentjes gingen in de lucht en we vreesden even of de kasseien van de Vrijdagmarkt het zouden houden. Duik nog eens mee in de zalige JEZ!-festivaldinsdag.

En het eindbedrag van dag 2 is… 

Sieg De Doncker en Tom De Cock toerden overdag met De JEZ!-Collectebus doorheen Oost-Vlaanderen en ze smeten zich vol overgave. Het resultaat: een mooie 12.554,70 euro in de grote pot van JEZ!.

thumbnail

De JEZ!-Collectebus met Sieg & Tom

Cinema & dikke sfeer 

Tegen de namiddag stroomde het jonge volk toe op de Vrijdagmarkt om een hamburger te scoren bij de pop-up van Burger House en om de gezellige sfeer mee te pikken. Een duik in het ballenbad, een ijsje smullen of even op adem komen in de opblaasbioscoop van JEF!, een zalig JEZ!-project. “Zo kunnen we de cinema brengen tot bij kinderen die zelf niet in de cinema geraken”, vertellen ze trots. Goed gezien van JEF!

>> Ontdek de JEZ!-organisatie JEF!

Moshpit? Check! 

Het lokale dj-talent kreeg de eer om de jeugd wakker te maken uit hun winterslaap. Maar de lente barstte pas echt los toen Arthur Lewis ft. Gerben Tuerlinckx de knoppen in handen kregen. De eerste moshpit van de JEZ!-Actieweek? Check! “Top om voor JEZ! op het podium te kunnen staan”, klonk het achteraf en daar was geen woord van gelogen.

thumbnail

Moshpit? Check!

Perfecte meezingers

Na deze stevige workout was het JEZ!-festivalterrein helemaal klaar voor de fans van Aaron Blommaert. Voor een afgeladen volle Vrijdagmarkt bracht hij een heerlijke mix van covers en eigen nummers. Uiteraard mocht zijn nieuwe single Donderdag niet ontbreken, voor het eerst in zijn setlist en het perfecte meezingmoment. En wie spotten we daar op de eerste rij? Emilya natuurlijk die dankzij Make a Wish haar droom mocht waarmaken om een dag wel heel dicht bij haar idool te zijn. Dromen waarmaken? JEZ! we can! 

❤️ Alleen maar liefde ❤️

Zeg studentenstad en Omdat Het Kan & Average Rob in één zin en de Vrijdagmarkt stroomt als vanzelf vol met massa’s goede energie. Het heerlijk gestoorde duo deed waar ze goed in zijn: energieke bommetjes droppen, de jeugd doen dansen, dansen, dansen. “Sebiet zakt die vloer hier in”, klonk het bezorgd. En de goede energie bleef maar komen: “Pakt elkaar eens goed vast voor JEZ!”, riep Average Rob en wat bleef hangen is…  alleen maar liefde.

Take-Over die binnenkwam 

Qmusic gaat de hele week vol voor JEZ! en dat houden ze vol tot ‘s avonds laat. Elke avond is er een Take-Over door een van de 200 jongerenorganisaties van JEZ!. Missing You mocht twee uur lang radio maken samen met Tom De Cock. De pakkende getuigenissen van jongeren die iemand verloren zijn en vertellen hoe de organisatie hen daarbij hielp, kwamen alweer stevig binnen. Daarmee was de tweede dag van De Grote JEZ!-Actieweek a wrap en zijn we helemaal klaar om te knallen in Mechelen.

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius