Hero Image

Dag 4 van De Grote JEZ!-Actieweek: Het Leuvense Ladeuzeplein was lit!

28.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

Glaslopen met Andy Peelman & Karen Damen, dansen met Maksim Stojanac en een verrassende DJ-set van Dorothee Vegas & Like Maarten: de voorlaatste avond van De Grote JEZ!-Actieweek zat vol surprises!

Andy & Karen lopen over glas: alles voor het goede doel hé!

Het stuur van De JEZ!-Collectebus werd donderdag doorgegeven aan Andy Peelman en Karen Damen, die Vlaams-Brabant trakteerden op een carwash, ijsjes en lachsessies - in ruil voor een kleine bijdrage uiteraard. Maar hun goede daden werden niet zo in dank afgenomen, want 4400 mensen stuurden een sms’je om het duo over glas te laten lopen. AUW! Hun harde werk en pijn bracht gelukkig wel een erg mooie duit in De JEZ!-Collectebus: 19  244 euro!

Broodjes voor JEZ!

Met zicht op de imposante Leuvense universiteitsbibliotheek en het zonnetje dat tegen de verwachtingen in ook van de partij was, beloofde het een topavond te worden op het Leuvense Ladeuzeplein. Schepen Dirk Vansina van Stad Leuven kwam alvast een cheque van 15.000 euro afleveren, en ook broodjeszaak ‘Hoegaards broodje’ wilde JEZ! steunen: “Per verkocht broodje gaven we 1 euro aan JEZ!, wat ons op een dag 160 euro opleverde”, vertelden de eigenaars.5NAPBACK 

Vanaf de namiddag werd Leuven alvast warm gemaakt door de sets van DJ Bulldoglokaal en Tauw. Nadien waren de dj-knoppen in goede handen bij 5NAPBACK. Die heeft al veel op zijn palmares staan: de stages van Tomorrowland, Balaton & Sunrise kennen immers geen geheimen meer voor hem. Maar geen zorgen, ook kleinere pleinen weet hij te entertainen. De beats van 5NAPBACK in combinatie met voorpret op de paasvakantie bracht de Leuvense studenten stevig aan het dansen.


Verliefde oogjes voor Maksim

Donderdag was het podium gereserveerd voor de Vlaamse hartendief Maksim Stojanac. De fans vielen massaal in zwijm voor zijn charme, en wij geven hen geen ongelijk. “Kom en dans alleen met mij”, zingt Maksim, maar de vele fans dansten met hem mee. Zijn tophit “Dat Hadden Wij Moeten Zijn”, raakte duidelijk een gevoelige snaar, te zien aan de stevige knuffels op de voorste rij. Plots klonken er overal luide Oh My Gods, want wie verscheen daar op het podium? Niemand minder dan Pauline Slangen! Wat een topcombinatie met Maksim.


Dorothee (Vegas) & (Like) Maarten knallen niet enkel tussen 6u en 9u

Dorothee en Maarten ruilden hun vertrouwde Qmusic-studio en ochtendshift speciaal voor JEZ! in voor het Leuvense Ladeuzeplein by night. Dat ze niet enkel ‘s morgens vol energie zitten, hebben ze bij deze volop bewezen. Want Dorothee Vegas & Like Maarten wisten alle studenten te overtuigen om op het Ladeuzeplein te blijven hangen. 

De gekke mix & match van genres wist te bekoren en de dansmoves van de Leuvenaars waren het ultieme bewijs dat de voorlaatste avond van De Grote JEZ!-Actieweek niet beter had kunnen eindigen. Toen Dorothee ook nog aankondigde dat haar scheurkalender meer dan 52.000 euro opbracht, kon de sfeer al helemaal niet meer stuk.


Kato ontroert met haar cover op Qmusic & Radio ça va sluit de avond af

Ook Qmusic had weer heel wat in petto voor JEZ!. In de ochtend ontroerde Kato van Muzaïek de luisteraars met haar prachtige cover van 9 Crimes - Damien Rice. Ze struggelde jarenlang met zichzelf, maar vond haar redding in muziek. Hartje voor Kato! ♥️

De avonduren bij Qmusic waren ook meer dan ça va, want JEZ!-organisatie ‘ça va’ mocht twee uur lang het beste van zichzelf geven. Geboren radiomakers, als je het ons vraagt!

thumbnail

Kato live bij Qmusic

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius