Hero Image

Kom er bij…want deze JEZ!-organisatie gaat helemaal los in hun nieuwe videoclip 💃🕺

24.05.2023
JEZ!-ORGANISATIES

Het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent heeft groot nieuws! 68 kinderen, onder hen een groot deel ‘revaliderende’ jongeren, hebben een professionele videoclip opgenomen onder toeziend oog van Koen en Nono Wauters. Ze brengen hun clip op het Clouseau-nummer ‘En Dans’, waar ze een eigen bewerking van hebben gemaakt. X 

De videoclip werd eerder tijdens onze fundraising periode ingediend als project en JEZ! heeft dit project dan ook met heel veel trots financieel mee mogen ondersteunen! “Het is een inspirerende clip geworden.” Neem het van ons aan, er zit talent in het jonge Gentse geweld. 

Samen

“We zagen de afgelopen maanden dat muziek, zang en dans verbindend werken en toelaten om onderlinge verschillen ongedwongen te overbruggen”, vertelt kinderrevalidatie-arts en initiatiefnemer Ruth Van Der Looven. “Door samen te spelen, te bewegen en te sporten maakten de kinderen vooroordelen bespreekbaar en vervaagden de grenzen tussen kinderen met en zonder beperking.”
thumbnail

'En dans' van het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent

Koen en Nono, peters van het Kinderrevalidatiecentrum, zijn met de kinderen aan de slag gegaan, in een uitdagend project: een professionele videoclip maken. Plezant, uiteraard, maar spelenderwijs waren de kinderen intussen ook bezig met bewegen en dus revalideren. Bovendien kregen ze voor de workshops en de opnamen bijstand van vzw Lékipdance en productiehuis Fabric Magic.Het resultaat is hartverwarmend, en toont dat revaliderende kinderen willen en kunnen integreren in de maatschappij, met of zonder beperking.

svg background ornament
“Met de videoclip bevestigen de kinderen voor zichzelf en hun omgeving: ‘Je mag zijn wie je bent’.”

Iedereen hoort erbij

“De videoclip is niet alleen een enorme opsteker voor de kinderen die deelnamen, maar verspreidt ook een boodschap van inclusie en vertrouwen onder andere kinderen en jongeren”, klinkt het bij het UZ Gent. “Alle kinderen bij wie het vertrouwen even zoek is, krijgen de boodschap dat ze erbij horen zoals ze zijn. Scholen, revalidatiecentra en jeugdbewegingen kunnen de videoclip integreren in een les- of groepsmoment.”

Het Kinderrevalidatiecentrum kon voor dit project rekenen op ondersteuning van vzw Doxtudio, PHD Media en G-sport Vlaanderen, en op financiële steun van onder andere serviceclubs waaronder Kiwanis Aalst, Fonds Emilie Leus, Lions Sint-Martens-Latem, Kinepolis en JEZ!.

Bron: DPG Media Privacy Gate. (n.d.). https://www.hln.be/gent/een-valse-noot-is-toegestaan-koen-en-nono-wauters-nemen-flitsende-videoclip-op-met-kindjes-uz-gent-je-mag-zijn-wie-je-bent~ae121ea2/
Foto: © Wannes Nimmegeers

VTM
Qmusic
HLN
Belfius