Hero Image

Ze deden het weer: dit is de opbrengst van De JEZ!-Collectebus op dag 4

28.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

Karen Damen en Andy Peelman namen vandaag het stuur van De JEZ!-Collectebus over én ze hadden er goesting in om een mooie som op te halen voor de 200 jongerenorganisaties van JEZ!. Hun belofte: we nemen élke uitdaging aan! Daar maakte Tom De Cock handig gebruik van met een extra challenge: over glas lopen, zowaar.

En het eindbedrag van dag 4 is…

Auto’s soppen, ijsjes scheppen en een beetje pijn verdragen, al die inspanningen leverden de mooie som op van 19.244,40 euro! Morgen rijden Nora Gharib en Bart Appeltans door Limburg met De JEZ!-Collectebus. De laatste kans om de eindteller van JEZ! nog wat de hoogte in te pushen, komaan!



🧽 Sympathieke ruitenwassers  

Stond je tussen 8u en 9u in de file in de buurt van het tankstation van Groot Bijgaarden? Dan loonde het zeker de moeite om even de afslag te nemen, zéker als je wagen wat vuil was. In ruil voor een kleine donatie wasten Karen en Andy jouw voorruit met een big smile.

🍦 IJsjes scheppen voor Tempoteam 

De twee acteurs mochten duidelijk werken voor hun geld vandaag, op de volgende stop schepten ze ijsjes voor de collega’s van Tempoteam. In ruil mochten ze een cheque met een mooi bedrag in ontvangst nemen. En de ploeg van Tempoteam schept op De Grote JEZ!- Actieweek elke dag gratis ijsje voor iedereen die mee komt feesten.

 🎛️ Plaatjes draaien in het Atheneum van Tienen 

Op de middag hield De JEZ!-Collectebus halte in een school die al heel wat moeite deed voor JEZ!. De leerlingen konden de voorbije week plaatjes aanvragen voor het goede doel tijdens de middagpauze. Vandaag was dat niet anders, alleen waren de dj’s net wat specialer: Andy en Karen aan de knoppen! What a party 🎉

🤣 Lachen ze of lachen ze niet? 

De twee acteurs gaan er prat op dat ze iedereen aan het lachen krijgen en dat mochten ze meteen ook bewijzen. Kregen ze voorbijgangers binnen de de halve minuut aan het lachen? Een vrolijke challenge dat het bedrag in De JEZ!-Collectebus weer wat deed stijgen.

De extra uitdaging voor Andy en Dina! 😜

Daarna ging het recht naar het Ladeuzeplein van Leuven want daar wachtte hen nòg een uitdaging. Als er vandaag 1000 sms'jes met 'pijn' binnenkwamen via 4666, dan beloofden Andy en Karen in Leuven met blote voeten over glas te lopen. 🦶🏽 Auwtch!  Maar ze deden het wel. Een beetje afzien voor het goede doel, kan geen kwaad 🤭

VTM
Qmusic
HLN
Belfius