Hero Image

Dag 3 van De Grote JEZ!-Actieweek: die Mechelse Maneblussers kunnen nogal feestjes bouwen!

27.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

We zitten weeral over de helft van De Grote JEZ!-Actieweek, say what? Gisteren daverde de Grote Markt van Mechelen door de beats van DJ-toppers Jamie-Lee Six & LOUIS XIV en Henri PFR, maar vooral ook door de hoge noten van Laura Tesoro. Let’s rewind naar het feest van gisteren!


Taarten in het gezicht van Steffi & Gerben leveren recordbedrag op

Een muzikaal concert van Francisco Schuster? Check! Taarten in het gezicht voor het goede doel? Dubbelcheck. Gisteren was De JEZ!-Collectebus op schok in de provincie Antwerpen. Met Vlaanderens favoriete influencerkoppel Steffi Mercie en Gerben Tuerlinckx achter het stuur kon De JEZ!-Collectebus een recordbedrag van maar liefst 17.530 euro noteren! 🤑


Voetballen met Habbekrats & flashmob van Musical On Stage

Op het festivalterrein konden jongeren opnieuw de speelvogel in zich loslaten dankzij organisatie Habbekrats. Ze zijn elke dag van de partij met een aangepast speelplein. “Wij willen kwetsbare jongeren ook de kans geven om aan sport te doen”, zegt Nina van Habbekrats. Zingen, trampolinespringen en voetballen, op het JEZ!-festivalterrein kan het allemaal! Ook Musical On Stage was present en blies het hele publiek omver met hun muzikale flashmob.


Warmte dankzij de zon, maar vooral ook dankzij de goeie sfeer

Lokaal talent DJ Olli en DJ ROMY mochten met hun set de toon zetten voor de rest van de avond en trokken de eerste jongeren alvast naar De Grote Markt van Mechelen. Jamie-Lee Six & LOUIS XIV namen nadien de draaitafel van hen over om het beste van zichzelf te geven. Tussen de donkere wolken verscheen zelfs even het zonnetje, maar de sfeer van het duo bracht sowieso alle warmte naar de Grote Markt.


Laura Tesoro steelt de show: “What’s the Pressure?”

De superfans van Laura Tesoro stonden al uren voor haar performance klaar. “Ik heb ze al een tijdje niet meer zien optreden, dus ik kijk er heel hard naar uit”, vertelde een fan op de eerste rij. Toen de zangeres enkele uren later de eerste noten van haar hit ‘Gravity’ liet weerklinken, trok de zwaartekracht het volk nog dichter naar het podium. Want wat een stem! Uiteraard werd er weer vollenbak meegeschreeuwd met haar Eurovision-song ‘What’s the Pressure’, maar ook emoties ontbraken niet met nummers als ‘Not Easy’.

Henri PFR deed de Sint-Romboutstoren beven met zijn beats

The pressure was high om aan de fenomenale Laura Tesoro te kunnen tippen, maar met Henri PFR kon Mechelen zich geen betere afsluiter van de avond wensen. Hij wist de energie van Laura als geen ander vast te houden en kon de Mechelaars weer helemaal opgeladen naar huis sturen.

Merci, Qmusic! 

Nog even een shout-out trouwens naar onze collega’s bij Qmusic, die een hele week radio maken in het teken van JEZ!. En dat doen ze tot ‘s avonds laat, want ook gisterenavond was er weer een Take-Over door een JEZ!-organisatie! Qmusic werd voor even ‘radio ROJM’ met jongeren uit het Mechelse jeugdcentrum. Doen ze goed!

Amaai Leuven, het gaat moeilijk worden om de vibes die in Mechelen heersten te overtreffen, maar we verwachten veel van jullie. See you op het Ladeuzeplein?


test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius