Hero Image

Kinderen van Revalidatiecentrum UZ Gent op Flanders Horse Expo

28.02.2024

Patiëntjes uit het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent mochten zich uitleven op Flanders Horse expo. De kinderen konden allerlei activiteiten met en rond paarden doen op een aangepast parcours. En uiteraard kon een ritje met een huifkar ook niet ontbreken. De peter van het revalidatiecentrum, zanger en presentator Koen Wauters, kwam een handje helpen.

Koen Wauters die bedolven wordt onder het stro. De kinderen laten zo zien dat ze heel tevreden zijn met de komst van hun peter naar de Flanders Horse Expo. Ze kunnen hier samen met de paarden enkele speciaal voor hen ontworpen spelletjes spelen. Zonder dat ze het zelf echt beseffen, zijn ze toch bezig met hun revalidatie.

Ruth Van der Looven – Arts Kinderrevalidatie UZ Gent: "Dat is zeker een van de grote troeven van hypotherapie of therapie met paarden. Is dat kinderen vergeten dat ze therapie aan het doen zijn. En onze therapeuten weten heel goed wat ze gedaan krijgen van de kinderen. Dus wees maar zeker dat ze therapie gehad hebben".

Koen Wauters – peter Kinderrevalidatie UZ Gent: "Ik heb daar veel respect voor. Je zal het maar meemaken, je hebt een gewoon normaal gezond leven. En dan gebeurt er iets. Soms is het in een vingerknip, soms is het iets dat slepend binnenkomt. Uiteindelijk wordt heel het leven van zo een kind ondersteboven gezet. Dus ik vind elke steun die zij kunnen krijgen, vind ik een terechte en een goede".

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius