Hero Image

Honderden scholieren uit buitengewoon onderwijs genieten gratis van Bootsea-festival dankzij JEZ!

20.09.2023
JEZ!-ORGANISATIES
JONGEREN IN BEELD

Tijdens de vijfde editie van Bootsea, een festival voor mensen met een beperking in de Wellington Hippodroom, hebben 1.800 bezoekers volop gedanst en gezongen. Naast Aaron Blommaert tekenden onder meer ook Regi en Maksim present.

Van het weer buiten werd niemand donderdag echt vrolijk, maar gelukkig konden de vele bezoekers van Bootsea ook binnen terecht in de grote hal om de regen te vergeten. Ze konden genieten van muziek van verschillende artiesten. De presentatie was in handen van Oostendenaar Manu Van Acker. De middag werd in gang gezet door Aaron Blommaert. Ook Dj Jack, oftewel Jaimi uit het programma ‘Down the road’, mocht het publiek opzwepen met leuke beats. Er werd volop gedanst, maar bezoekers konden zichzelf ook een gek kapsel aanmeten of buiten even afkoelen bij de silent disco. “Het is opnieuw een geslaagd feest met een goede ambiance. We merken dat het bezoekersaantal elk jaar in stijgende lijn zit. We hebben inschrijvingen uit heel Vlaanderen", vertelt directeur van Duinhelm vzw Saskia Verelst.

svg background ornament
“Het is opnieuw een geslaagd feest met een goede ambiance"
directeur van Duinhelm vzw Saskia Verelst.

JEZ!

Hoewel mensen met een verstandelijke beperking graag naar festivals gaan en dit ook wel doen, is de drempel naar een ‘gewoon festival’ vaak nog te groot. Op Bootsea kunnen zij genieten van de muziek, alle vrijheid en aangepaste faciliteiten. Hoewel de kostprijs zo laag mogelijk gehouden wordt, blijft het voor jongeren financieel moeilijk om het festival te bezoeken. Scholen in het buitengewoon onderwijs zijn gebonden aan de maximumfactuur, waardoor het niet evident is om tickets aan te schaffen. Het festival kreeg daarom ondersteuning van de JEZ!-campagne van HLN, VTM, Qmusic en Belfius. Maar liefst 800 jongeren uit 18 verschillende scholen buitengewoon onderwijs konden hierdoor gratis het festival meemaken.

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius