Hero Image

JAC Antwerpen lanceert ‘Struggelen is oké’

23.05.2023
JEZ!-ORGANISATIES
JONGEREN IN BEELD

Op eigen benen staan? Struggelen is oké.

Er verandert veel rond je 18 jaar. Zelf je leven regelen is niet makkelijk. Er is veel waar je als jongere aan moet denken. Of het nu gaat om geldzaken, school,relaties of iets anders. Het JAC lanceerde eind mei een videocampagne waarin jongeren en hulpverleners getuigen over hun ‘struggle-momenten’ en hoe ze hulp vonden bij het JAC

thumbnail

JAC - Struggelen is oké

Vorig jaar stapten meer dan 1700 jongeren het JAC binnen.

‘Bij het JAC (jongerenadviescentrum) kunnen jongeren terecht met al hun vragen. We nemen elke vraag serieus en kijken hoe we de jongere verder kunnen helpen.’ vertelt Dirk, hulpverlener bij JAC Antwerpen. ‘Welzijn is een actueel topic bij jongeren, maar het blijft belangrijk om het taboe te doorbreken om hulp te vragen. Daarom lanceren we een videocampagne op social media waarin verschillende jongeren getuigen over hun ‘struggle-momenten’. De campagne heeft 1 duidelijke boodschap: struggelen is oké, maar je staat er niet alleen voor.

Op eigen benen staan is niet altijd een keuze

Voor sommige jongeren loopt het leven niet zoals gewenst. ‘Op mijn 17e kwamen mijn ouders in een vechtscheiding terecht. Mijn mama was weg en mijn papa kon niet meer voor mij zorgen. Toen ben ik op straat terecht gekomen en klopte ik aan bij het JAC.’ vertelt Sabo in de video. Voor de jongeren die vroeg op eigen benen moeten staan, doet de campagne ook een oproep voor donaties voor een basispakket huisraad. Voor 40 euro schenk je een pakket aan een jongerenwerking van CAW Antwerpen voor een jongere die noodgedwongen op zichzelf gaat wonen.

Over het JAC

Iedereen tussen 12 en 25 jaar kan bij een JAC terecht voor informatie, advies en korte hulp. De hulp is steeds vertrouwelijk, gratis en vrijwillig. Indien nodig worden jongeren doorverwezen naar gespecialiseerde hulpverlening.

Het project van JAC Antwerpen werd door JEZ! geselecteerd en zamelde tot eind maart 2023 een mooi bedrag bij elkaar. De opbrengst gaat naar de financiering van het project JAC Ambassadeurs.
VTM
Qmusic
HLN
Belfius