Hero Image

Jeugdfestival Joenk maakt comeback: jongeren bepalen line-up

08.04.2024

Het jeugdfestival Joenk is terug van weggeweest. De tweede editie vindt plaats op 28 september 2024 in Haaltert. Net zoals vorig jaar kunnen jongeren suggesties doen voor de line-up.  

Vorig jaar beleefde Joenk zijn debuut, een evenement speciaal ontworpen voor de jeugd. Toen mochten jongeren zelf de artiesten kiezen via een poll. Op de affiche stonden onder meer Aaron Blommaert, 5NAPBACK en Michael Amani. Op zaterdag 28 september 2024 staat de volgende editie gepland. 

Maspoe, de organisator van het festival in samenwerking met de gemeente Haaltert, doet opnieuw beroep op jongeren om hun input te geven voor de line-up van Joenk. Tot 20 april hebben jongeren de kans om suggesties in te dienen via het formulier op de website. De organisatoren zullen dan de haalbare artiesten selecteren, waarna er opnieuw gestemd zal worden voor de top drie. Niet onbelangrijk: ook lokaal talent krijgt een podium!

Joenk kwam er vorig jaar op vraag van de gemeente. In de buurt waren er te weinig evenementen voor de jeugd en daar moest Joenk verandering in brengen. Stay tuned!

VTM
Qmusic
HLN
Belfius