Hero Image

De JEZ!-feestweek in cijfers

31.03.2023
OVER JEZ!
FEESTWEEK '23

Het waren 5 indrukwekkende dagen. Hoe episch precies, dat kunnen we in woorden proberen vangen, dat tonen we al de hele week in geuren en kleuren op onze socials, maar er zijn toch ook een paar veelzeggende cijfers om van omver te vallen. 400 acties die werden opgezet voor onze 200 jongerenorganisaties, 70 uur live radio vanop de JEZ!-boot en duizenden live bezoekers op de 5 fantastische feestlocaties. Maar er is nog véél meer, check het hier!

90 special guests lieten van zich horen, vooral op de podia van de kades in onze 5 partysteden Brugge, Deinze, Aalst, Boom en Antwerpen. Maar ook op de boot werd er gezongen en gevibed. Merci aan alle artiesten om jullie te smijten voor JEZ!.
8 JEZ!-jongeren smeten zich van bij het begin in een avontuur waar ze zelf ook geen idee van hadden. Het begon met een brief van de minister en ontaardde in een JEZ!-feestweek in heel Vlaanderen. Jong en zot noemen ze dat! 


1000 eendjes 🦆🦆🦆 vertrokken voor een knotsgekke eendjesrace tijdens de poolparty in Center Parcs Vossemeren in Lommel. Spetterpret gegarandeerd.

Ook een eresaluut aan kapiteins Kees & Etienne die deze week iedere dag 8 uur aan het roer van de JEZ!-boot stond, 415 kilometer over de Vlaamse waterwegen aflegde, ons veilig door 12 sluizen navigeerde en 18 bruggen naar boven deed gaan. 
500 bezoekers waagden zich aan een skyfall en gilden de longen uit hun lijf. 

3829 meter kabel was er nodig om licht, geluid en onze Q-dj’s tot bij jouw thuis te krijgen.


150 crew-leden doorstonden deze week weer en wind om alles gesmeerd te laten verlopen.

Mission accomplished 👏 Die 7 maanden logistieke voorbereiding waren het absoluut waard

VTM
Qmusic
HLN
Belfius