Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - Aaron Thierens verbetert akoestiek op duurzame wijze!

07.10.2023
JONG EN ZOT GETALENTEERD
Student Communicatie Aaron Thierens (22) uit Sint-Niklaas, de “eeuwige student” zoals hij soms omschreven wordt, stampte iets heel straf uit de grond tijdens zijn vorige opleiding Industrieel Product Ontwerpen. Met zijn bedrijf Re-sound maakt hij akoestische panelen… uit oude jeans en karton! Zo wil Aaron bijdragen aan een duurzamere wereld.

Re-sound, panelen die nooit op de afvalberg belanden

Toen Aaron 19 was kreeg hij tijdens zijn studies de opdracht een eigen bedrijfje op te starten en met jeans een product te maken, op die manier werd zijn start-up Re-sound geboren: een bedrijfje dat akoestische panelen ontwikkelt maar met een interessante ‘twist’. 

Re-sound werkt met gerecycleerde materialen om die panelen te maken, denk dus maar aan die oude jeans maar ook karton of sinds kort zelfs lingerie… het kan allemaal! Die panelen zorgen op hun beurt dat de akoestiek beter is en je je in alle rust en stilte kan bevinden. Door op een circulaire manier te werken, zorgen ze ook dat geen enkel materiaal verloren gaat op de afvalberg en gewoon opnieuw gebruikt kan worden.

Op het idee komen om die materialen te gebruiken vinden wij al heel straf, volgens Aaron was het ook een kwestie van de juiste mensen op de juiste plaats tegen te komen. Zo kwam hij al verschillende business partners en grote bedrijven tegen die hem een handje wilden helpen met die materialen te verzamelen, ze hebben immers toch genoeg van die stoffen op overschot. Zeker de kringwinkels zijn een grote hulp, ook wanneer hij een nieuw idee heeft gaat hij bij hen langs om te kijken of ze die stoffen kunnen aanleveren.

svg background ornament
“Valuable assets verloren laten gaan vind ik er toch over”
Aaron Thierens

Overproductie en hoge consumptie van energie en water zijn tegenwoordig ‘hot topic’. Een probleem waar ook Aaron veel aandacht aan besteed en wil tegengaan met Re-sound. Waardevolle stoffen verloren laten gaan zou Aaron zonde vinden. Hij merkt op dat veel stoffen verscheept worden naar andere landen, maar toch op die afvalberg terecht komen. En aangezien hij ze effectief kan gebruiken voor de akoestische panelen weet hij dat ze hun nut nog kunnen bewijzen.

De balans tussen studeren en ondernemen.

De juiste balans vinden kost even tijd, dat was ook zo voor Aaron. In het begin was het even zoeken, maar al doende leer je veel bij en dat merkte hij zelf ook al snel. Op een bepaald moment besefte hij dat hij best kon samenzitten met verantwoordelijken van zijn opleiding om de ba-na-ba communicatie te verspreiden over 3 jaar ipv de gebruikelijke 2, “in de b2b-sector waar ik nu in zit is het belangrijk om die tijd te hebben om naar je klanten te kunnen gaan”. 

Gelukkig kan Aaron ook nog rekenen op zijn businesspartner om het werk te verdelen én helder te kijken naar de grotere beslissingen. Aaron heeft dan ook al straffe prestaties geleverd: hij heeft Re-sound helemaal zelf opgericht, hij heeft op Batibouw (een jaarlijkse beurs voor zowel vaklui als consumenten in de bouwsector) mogen staan. Dat deed hij met een beetje hulp van Gentrepreneur, een verbindende organisatie die een netwerk van experts, informatieve & inspirerende events en advies biedt om ondernemende jongeren te lanceren. En tot de dag van vandaag gaat hij met vol enthousiasme verder met zijn klein team.

De akoestiek van de toekomst doet dromen

Aaron levert momenteel aan onder andere bedrijven en restaurants, maar ambitie heeft hij nog in overvloed. Hij hoopt om van zijn bedrijf een corporate te maken en multinational te worden. En dat stopt niet bij de landsgrenzen, “de marktleider van België zijn klinkt al mooi, maar internationaliseren is ook een grote droom” zegt Aaron. 

Vooral hoopt Aaron om die reststromen waarde te kunnen blijven geven, maar dan op veel grotere schaal dan nu. “Dus ook aan die circulaire economie blijven vasthouden en ervoor zorgen dat die reststromen een tweede leven krijgen of meerdere levens krijgen in tegenstelling tot wat het nu is.”

Wat is Re-sound?

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Jarne Thoelen.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius