Hero Image

Jong en zot Getalenteerd - Arne De Bleser (23) won de News City Academy Awards 2023

18.05.2024
Isaura Aps
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Arne (23), bekend als MrFlemish en MrFlemish_BE op Instagram, TikTok en Youtube, is veel meer dan alleen een entertainer op sociale media. Deze jonge content creator uit Mechelen heeft de News City Academy Awards 2023 gewonnen met zijn YouTube-video 'De Geschiedenis van HLN'. Benieuwd hoe hij dat voor elkaar kreeg? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij je talenten kunt laten zien op de News City Academy Awards!

De Geschiedenis van HLN

Het begon allemaal met een beslissing die velen van ons bekend zal voorkomen: wat doe ik nadat ik afgestudeerd ben? Voor Arne was het geen directe sprong in het werkleven. Na drie jaar Grafische en Digitale Media bij AP Hogeschool, koos hij ervoor nog een jaar Communicatie te studeren. Tijdens dat jaar leerde hij veel over de geschiedenis van HLN en de News City Academy Awards, de prijzen voor jonge mediamakers. Arne, die al een Engels YouTube- en TikTok-account had, besloot in die periode ook een Vlaams YouTube-kanaal te starten. Daarvoor had hij een eerste video nodig. “Aangezien ik veel had geleerd over HLN en het onderwerp interessant vond, besloot ik er een video over te maken en deze ook in te sturen voor de wedstrijd.” En toen ging de bal aan het rollen…

And the winner is…

Arne kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat hij een van de winnaars van de News City Academy Awards was. “Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen! Van de vijftien finalisten waren de meesten podcasts, terwijl mijn inzending een YouTube-video was. Met al twee serieuze documentaires als winnaars en vorig jaar een podcast die de hoofdprijs pakte, leek het alsof de kans groot was dat de prijs weer naar een podcast zou gaan. Dus ik had niet gedacht dat mijn video veel kans zou maken." Naast Arne waren er nog drie andere winnaars. De prijs? Maar liefst 2500 euro om je journalistieke dromen waar te maken. Arne besloot om het geld te gebruiken voor betere opnameapparatuur om betere video's te kunnen maken. Nu gaat hij aan de slag met News City - een samenwerking van HLN, VTM Nieuws en de magazines - om video’s te maken over allerlei Belgische onderwerpen. 

"Ik ga me richten op populaire aspecten van België, zoals de geschiedenis van Belgische frieten", legt Arne uit. "Het is een interessant onderwerp omdat veel mensen beweren dat frieten van Belgische oorsprong zijn, terwijl het principe van patatten bakken eigenlijk Frans is. De techniek van het 'dubbel bakken' is dan wel weer van bij ons.” Als zijn project slaagt, is de kans groot dat HLN het publiceert.

svg background ornament
Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen! Toen ik naar het podium moest, was ik sprakeloos. Alles ging zo snel.
Arne

Afterparty in de Quick

Voor Arne was het hoogtepunt van de avond niet het feest met bekende en onbekende journalisten na de uitreiking. In plaats daarvan koos hij ervoor om met zijn zus naar de Quick te gaan en te genieten van een heerlijke burger. De vettige vingerafdrukken op zijn award maakten het moment compleet. Anders dan bij de andere finalisten, voelde dit broer-zus moment voor Arne veel specialer dan een afterparty.


Doe zelf mee aan de News City Academy Awards

Voor wie wil meedoen aan de News City Academy Awards, heeft Arne een duidelijke boodschap: neem het serieus en zorg ervoor dat je inzending opvalt. Arne gelooft dat zijn winnende inzending over HLN niet alleen opviel vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de grondige research en visuele benadering. Zo is Arne momenteel bezig met een opleiding bij Sabouge, een onderdeel van DPG Media, waar hij animaties creëert voor VTM Nieuws. #PROUD! Meer nog, hij droomt ervan om later fulltime content creator te zijn!

Of je nu schrijft, filmt, interviewt of creëert, iedereen tussen 18 en 26 jaar, ongeacht opleiding of achtergrond, kan meedoen aan de News City Academy Awards. Wil jij jouw kans wagen? Meld je aan en stuur een mediawerk in! Deelnemen kan tot 30 juni.


VTM
Qmusic
HLN
Belfius