Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - Zangeres Jade De Rijcke (20) is een ster in wording

13.04.2024
Jessica Bouhez
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Wie naar The Voice Kids keek, zal Jade (20) zich vast nog wel herinneren. In 2018 betoverde ze de coaches met haar stem en sleepte ze de overwinning in de wacht. Voor Jade, toen nog maar 14 jaar, was het een wereld die openging: singles, shoots, optredens en dat allemaal terwijl ze nog in het middelbaar zat, straf!

Grande als Ariana

Jade was nog maar 15 jaar toen ze haar eerste single Straw House uitbracht, een breekbare ballade waarvan je haren rechtop gaan staan. Met bijna 4 miljoen streams op Spotify werd Straw House een groot succes. Al snel volgde haar tweede single Your Type, waarmee ze haar veelzijdigheid in de kijker zette. Your Type is een heerlijk popnummer dat je doet wegdromen naar een warme zomeravond. Met Lately en When I Cry wordt het je al snel duidelijk wat Jades talent is, luisteraars ontroeren! Jade is op weg naar de top en wil op een dag even succesvol zijn als Ariana Grande. Ze is jong, zot en op missie om van zich te laten horen!

Sportpaleis, check!

“Muziek was er altijd al”, zegt Jade, die  al van jongs af aan zingt. Een muziekcarrière stond voor de jonge twintiger in de sterren geschreven en haar omgeving steunde haar voor de volle 100%. Maar wie had ooit gedacht dat ze als tiener al in het befaamde Sportpaleis zou optreden! Op de slotshow van Rode Neuzen Dag in het Antwerpse Sportpaleis zong Jade voor 15.000 man. Een zotte ervaring die alvast proeft naar meer, ze hoopt ooit met een soloshow terug te keren naar het Sportpaleis. 

Blijf jezelf

Doen wat je graag doet en doorzetten, dat is het motto van Jade. En dat advies geeft ze ook mee aan jonge muzikanten.

svg background ornament
De muziekwereld is hard, maar je moet jezelf eraan herinneren waarom je muziek maakt.

En natuurlijk moet je altijd jezelf blijven! Dat is wat Jade ook kenmerkt, ze krijgt vaak te horen dat ze een apart stemgeluid heeft dat je nog niet hebt gehoord. Op haar Instagrampagina post Jade zangvideo’s, zo deelt ze wat ze graag doet met haar volgers. 

Brains and talent

Ondertussen zit Jade in haar laatste jaar Communicatiemanagement aan de hogeschool. Een richting met ‘een beetje van alles’ zoals ze dat zelf zegt. Ze doet een voltijdse stage waardoor haar leven er op dit moment nogal druk aan toe gaat. Jade vindt het natuurlijk belangrijk om een diploma achter de hand te hebben, dus daar focust ze zich nu op. Maar natuurlijk blijft ze muziek maken! Thuis schrijft ze haar eigen nummers en ze heeft bovendien al heel wat demo’s klaarstaan om de studio mee in te duiken. Jade is dan ook vastberaden om na haar studie weer volop aan haar muziekcarrière te timmeren. 

Wij kijken er alvast naar uit!


VTM
Qmusic
HLN
Belfius