Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - Klaara (22) heeft een aparte kamer voor al haar sneakers

20.04.2024
Clarisse De Noyette
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Klaara De Vos (22) is een gepassioneerde schoenenliefhebber en richtte onlangs ook haar eigen kledinglijn op. Zo verkreeg ze al een samenwerking met Zalando en verschillende winkels. Hoewel ze houdt van haar eigen kleding maken, is haar passie voor sneakers toch groter. Zelfs nog groter dan haar sneakercollectie met bijna 200 paar schoenen! 🤯

Het startschot van een zotte collectie

Klaara rolde op zestienjarige leeftijd steeds meer in de sneakerwereld. Het begon met onschuldige Instagrampagina’s te volgen. Via die pagina’s leerde ze steeds meer bij over verschillende schoenen en dacht ze steeds: OMG, ik wil die schoenen ook! Een jaar later kocht ze haar allereerste paar Jordans omdat ze die zag bij een meisje en op slag verliefd was. “Ik weet nog zeer goed dat een meisje binnenwandelde met de Nike Jordan Shadows en dat ik op dat moment tegen mezelf zei: Oké, vandaag is het de dag dat jij die schoenen ook koopt!” Klaara ging na school meteen naar huis en bestelde de allereerste schoenen van haar collectie die vandaag de dag bijna 200 schoenen telt. CRAZY!

Een gigantische collectie

De sneakerliefhebber heeft haar collectie ondertussen al heel erg uitgebreid. Wat begon met een paar Jordan Shadows, is vandaag een collectie van bijna 200 paar schoenen. Dat zijn zoveel schoenen dat Klaara er speciaal een appartement voor zocht met een derde kamer. En in die collectie zitten zeker een aantal pareltjes. Ze heeft schoenen die ze graag draagt, gewoon mooi vindt, liefheeft of zelfs haat. Haar lievelingsschoenen zijn de Jordan One Game Royals.

svg background ornament
Dat zijn de eerste schoenen die ik van mijn mama kreeg. Dat gaf mij het teken dat ze mijn sneakerobsessie begreep en accepteerde.
Klaara

Daarnaast heeft ze ook schoenen waar ze een aantal maanden voor spaarde: de Jordan Off White met een prijskaartje van € 1.400. Ondanks die waarde zijn dat toch niet de meest speciale uit de kast. Dat zijn de Jordan One Chicago’s uit het jaartal 1994 wel! “Die schoenen kan ik makkelijk verkopen aan € 2.000 tot € 3.000, maar ik ga ze houden om later aan mijn kinderen te geven.” De meest gehate schoenen zijn dan toch wel de Big Red Boots. “Je kan er amper mee stappen en het is verschrikkelijk”, lacht Klaara.

‘Sample Belgium’

Naast een passie voor sneakers, heeft Klaara ook een grote interesse in kleding. Zo startte ze in 2021 haar eerste kledinglijn op, genaamd ‘Sample Belgium’. Dat alles doet ze naast haar fulltimejob als content manager. “Dat was een zeer overweldigend parcours, want ik heb daar geen studies voor gedaan. Ik deed alles zelf en leerde heel veel bij. Natuurlijk had ik een aantal moeilijkheden, maar I’m getting there”, vertelt Klaara trots. Tijdens haar parcours kreeg ze ook de aanvraag van Zalando om samen te werken. Dat heeft ze een tijdje gedaan, maar door verbouwingswerken kreeg Klaara minder tijd en zette ze de samenwerking even op pauze. Maar niet getreurd, ze zit niet stil! Ondertussen heeft de ontwerper al zes collecties uitgebracht en er staat nog veel meer op de planning. We are excited! 

It’s important to love yourself

De items van haar kledinglijn bedenkt ze zelf. “Ik maak altijd tekeningen van mijn ideeën en geef die dan aan een vriendin die graphic designer is”, legt Klaara uit. Samen creëren ze dan leuke kledingstukken die vooral in het thema van self-love staan. Dat is een zeer belangrijk thema voor Klaara, omdat ze het vroeger zelf niet gemakkelijk had. Door het maken van een lijst vol met self-love quotes leerde ze zich boven alles te zetten en zichzelf te accepteren. “Ik wil graag anderen die quotes laten zien met de boodschap dat het belangrijk is om van jezelf te houden. Dat wil ik dus ook doen met mijn kleding.“

Sneakervideo’s

Klaara droomt ervan om haar passie voor sneakers om te zetten in een fulltime beroep. “Het zou fantastisch zijn als ik kan opstaan en gewoon video’s kon maken over schoenen. Stel je voor dat dat mijn job zou zijn, wow!” De liefde voor sneakers overtreft dus wel de liefde voor fashion. Gelukkig stopt Klaara nog niet met Sample Belgium. Met haar kledinglijn zou ze graag nog een breder netwerk creëren om in verschillende winkels haar collecties te verkopen. “Wie weet open ik wel mijn eigen kledingwinkel of maak ik een eigen sneaker in samenwerking met Nike.”

Voor degenen die hun eigen kledinglijn willen starten of die net zoals zij verliefd zijn op sneakers, heeft Klaara nog een tip: “Begin er gewoon aan en leer van de fouten die je onderweg maakt.”

test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius