Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd – Kleine dj, groot talent: Liam Vandeleur (9) droomt van Tomorrowland

13.12.2023
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Liam Vandeleur, een energieke negenjarige, heeft de Belgische muziekscene veroverd als een van de jongste dj’s van het land. Zijn avontuur begon op slechts driejarige leeftijd. Hij wil vooral anderen blij maken.

De dj-vonk die thuis begon

Liams interesse in dj’en begon vroeg. Toen hij nog een kleuter was, begon hij al te experimenteren met platen draaien. Zijn papa kocht een kleine DJ controller voor hem, waarbij je een tablet connecteerde en zo kon hij zijn eerste liedjes kiezen om te mixen. Rond zijn zesde begon hij te oefenen op een professionelere DJ controller. Met een vader die ook interesse had in het mixen van muziek, kreeg Liam de kunst van het draaien van thuis uit mee. Zijn eerste dj-set vond plaats op een klein feestje in de tuin. Toen Tomorrowland tijdens het eerste coronajaar niet doorging, besloten ze het zelf te organiseren met hun beperkte bubbel. De vlam was aangewakkerd, het was een avond vol plezier.

Liams happy mix

“Ik draai om mensen blij te maken”, glundert Liam, die draait onder de artiestennaam ‘LEE I AM’. “En natuurlijk vind ik het zelf ook mega leuk!” Hij geniet ervan om zijn publiek te zien dansen en glimlachen. Door een mix van oude en moderne liedjes speelt hij in op verschillende muzieksmaken en creëert zo een vrolijke sfeer. “Ik ben dol op draaien. Ik wil later dj worden, dat is mijn droomberoep.” Zijn favoriete muziekstijl is hardstyle. Dat draait hij enkel op het einde van een DJ set, aangezien je een muziekset moet opbouwen natuurlijk.

Tomorrowland dreams

Liam trok eerder al de aandacht van een grote naam in de industrie:

DJ LEE I AM op TikTok

svg background ornament
Ik mocht op MNM een plaat draaien en plots belde Dimitri Vegas. Dat was echt te gek!
Liam Vandeleur

Het feit dat hij ook een enorme fan is van Vegas, maakte zijn vreugde alleen maar groter. Zijn ultieme droom? Draaien op Tomorrowland! Liefst op een kleiner podium, niet op de Main Stage. Want optreden voor duizenden mensen vindt hij een beetje griezelig. Liam werd reeds gevraagd om in 2024 op het Solar Storm Festival in Aachen te draaien. De droom begint dus stilaan werkelijkheid te worden.

Voor jongeren die geïnteresseerd zijn in dj’en heeft Liam een duidelijke boodschap: “Blijf oefenen totdat je de passie voelt”. JEZ! LET THE MUSIC PLAY! 💃🏼🎶🕺🏽

test
test
responsive

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Isaura Aps.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius