Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd – Moïra (17) krijgt confidenceboost door deelname aan missverkiezing

21.01.2024
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Deze zomer bloeide Moïra Van den Bossche (17) open tot een echte Miss. Ze werd geselecteerd als finaliste in de Provinciale finale en neemt ons mee achter de schijnwerpers en glinsterende avondjurken. “Voor iedereen die een stap in een geweldige wereld vol groei, vriendschap en zelfontdekking wil zetten, is mijn tip: doe het gewoon!”

Moïra is achttien, houdt van volleyballen en sinds kort ook van de modellenwereld. Hoewel ze niet op grote schaal voor de camera wil staan, geniet ze ten volle van mode, fotoshoots en catwalks. “Mijn droom is niet per se om op televisie te verschijnen, maar model zijn voor kledingmerken zou ik zeer graag doen”, vertelt ze met een glimlach. Het is een tweede hobby die ze met plezier uitoefent, zonder ervoor betaald te hoeven worden.

Het idee om deel te nemen aan een missverkiezing heeft ze te danken aan haar vriend, Quinten. Hij gaf ooit eens een opmerking over het feit dat ze model zou kunnen zijn, en dat zette Moïra aan het denken. “Ik stond niet echt stil bij die opmerking, totdat ik op de inschrijvingen stootte van de missverkiezing.” Nog geen maand later kreeg ze te horen dat ze geselecteerd was als finaliste in de voorrondes van Miss België. “Jij bent niet serieus, zei mijn vriend.” Maar serieus, dat was Moïra wel! Voor de inschrijving had ze zelfs nog nooit interesse getoond in de modewereld, maar plots begon het te kriebelen.

15 centimeter, auwtch!

Al snel begon ze aan de training en repetities richting de Provinciale Finale. En ja, het is echt zoals je ziet op televisie. Ze leerde lopen op de catwalk door de huidige Miss België, Emilie Vansteenkiste. Dat bleek minder evident dan gedacht. “Na een hele dag te leren lopen op hakken van 15cm moeten jouw voeten toch wel twee dagen bekomen”, lacht Moïra. Alle deelneemsters werden goed begeleid en de band versterkte steeds meer na elke training. “Wij waren echt een super hechte groep en er was totaal geen sprake van vijandigheid. We deden alles samen met Darline, als ons mamaatje, aan het hoofd.”

Confidence is key, vleeskeuring is passé

Na weken trainen en teambuildings was het moment aangebroken. De Provinciale Finale zal Moïra altijd bijblijven. De finale bestond uit vier delen, namelijk dansen, het defilé van de avondjurken, het defilé van de bikini’s en de vrijwillige acts. Haar grootste uitdaging was, zoals bij vele anderen, het bikinidefilé. “Daar keek ik niet echt naar uit, maar nadat mijn begeleiding het duidelijk maakte dat we niet worden beoordeeld op onze maten en vormen, draaide ik mijn knop om”, vertelt ze zelfzeker.

Het beeld van ‘vleeskeuring’ wil Moïra doorbreken, want zo ervaarde zij haar avontuur helemaal niet. Elk meisje wordt goed begeleid, gerespecteerd en geholpen wanneer het even moeilijk gaat. Door de tips-and-tricks kreeg iedereen een confidenceboost. “Ik ben enorm dankbaar voor die tips. Ik was van nature al iemand die niet echt veel geeft om negatieve reacties, maar dat kan ik nu echt met zekerheid zeggen vandaag.”

Een tweede herinnering die ze nooit zal vergeten is de teambuilding in Plopsaland De Panne. Daar ontmoetten alle deelneemsters van Oost-Vlaanderen elkaar voor het eerst en zo ontstond er meteen een band. “Ik had een beetje stress om iedereen te ontmoeten, maar het was echt zo’n leuke dag! De vriendschap die ik vandaag de dag nog steeds heb, is daar ontstaan, in Plopsaland.”

Show time, baby!

Wat Moïra nooit zal vergeten, dat is uiteraard de finale. Iedereen steunde elkaar en er werd heel wat gelachen. Niet alleen achter de schermen was er veel enthousiasme, ook in de zaal vloog het dak er bijna af. “Wanneer je op het podium stapte kreeg je het grootste applaus dat je je kan inbeelden. Iedereen juichte en was buitengewoon enthousiast.” Wie glundert daar nu niet van? Ook had Moïra haar eigen kleine fanclub meegenomen. De aanwezigheid van haar zus, mama en stiefpapa was voldoende om er ten volle van te genieten. Ondanks dat haar avontuur daar stopte, vindt ze dat de ervaringen, evoluties en nieuwe vriendschappen waardevoller zijn dan winnen.

svg background ornament
Ik ben zo dankbaar en trots dat ik deelnam aan de verkiezing. Anders had ik nooit die confidenceboost gehad.
Moïra

Wat brengt de toekomst?

Moïra durft te dromen, maar dat doet ze bescheiden. Momenteel wil ze gewoon een juiste studierichting kiezen, eentje die ze écht wil doen. Modellenwerk mag haar keuze daar nog niet over beïnvloeden. “Ik denk momenteel zelfs aan Rechtspraktijken. Alles op vlak van modellenwerk neem ik er graag bij als tweede hobby. We zien wel waar de toekomst, mij brengt”, vertelt ze.

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Clarisse De Noyette.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius