Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd - Drumster Yentl Geerinck (17) speelt de pannen van het dak

27.01.2024
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Je hebt haar ongetwijfeld onbewust al op het podium gespot. Yentl Geerinck (17) is één van de drumsters van de band van Camille Dhont. Ze stond samen met haar band te schitteren tijdens de Lotto Arena show, Tien om te Zien en Radio Zomerhit. Maar hoe is het nu om deel uit te maken van de band en what about all the glitter and glamour?

Hit like a girl  

Op amper 6-jarige leeftijd begon Yentl met drummen. "Eerst wilde ik basgitaar spelen, maar mijn notenleer was niet heel goed”, laat Yentl weten. Daarom besloot ze om een slagwerkinstrument te bespelen.

Hoewel ze op de drumschool omringd is met voornamelijk jongens die drummen, laat ze zich niet doen door al het mannelijke testosteron. "Soms vind ik het jammer dat ik tijdens evenementen en gelegenheden het enige meisje ben”, zegt Yentl. Hoewel ze niet ontkent dat er een bepaalde fysieke inspanning en spierkracht nodig is om te kunnen drummen. "Ik hoor jongens zeggen dat ik niet genoeg spieren heb om te drummen. Ik probeer daarom af en toe te fitnessen.”

De zotste auditie   

Het zotste wat ze tot nu toe mocht beleven, was het hele traject dat leidde tot haar plaats in de band van Camille. "Ik zag online een advertentie verschijnen van een castingbureau / entourage. Ze zochten een drumster, maar er stond niet voor wie of wat het precies was.” Zonder enige twijfel besloot ze om auditie te doen. Van een gebrek aan talent was geen sprake, maar toch werd ze er niet uitgekozen.  

Een nieuwe opportuniteit kwam later op Yentl’s pad. Na haar eerste auditie werd ze toch nog gecontacteerd om op te treden tijdens Tien om te Zien.

svg background ornament
Ik ben heel dankbaar dat ik een tweede kans kreeg. Ook al verloopt niet altijd alles zoals je het wil, soms is het genoeg om een goede eerste indruk na te laten.
Yentl

En of het haar is gelukt. Ze heeft ondertussen al meerdere keren mogen optreden met de band en kijkt uit naar toekomstige shows.

Hart van Diamant   

De band krijgt best wel wat kritiek te verduren. "Ik vind dat spijtig, want mensen beseffen niet hoe kwetsend het kan zijn.” Yentl trekt zich op aan alle positieve reacties en fanaccounts, want ze vindt het niet fair om andere kinderen en jongeren, het publiek, te straffen met een slecht humeur op het podium.  Zoals Camille het zingt: Je maakt me juist sterker. Alle lege woorden brengen me verder.

Waar de toekomst haar zal brengen weet Yentl nog niet. “De band spreekt een specifieke doelgroep aan die voornamelijk bestaat uit kinderen en meisjes, dus ik weet niet hoe lang dit sprookje voor mij zal duren”, zegt Yentl. Ze wil vooral genieten van het moment en de mooie kansen die ze nog krijgt. Het liefst wil ze muziek blijven maken en naar de toekomst toe misschien zelf een eigen bandje oprichten. Mooie dromen.

JEZ! WE LIKE! Deze blogpost werd geschreven door Melda Tokgoz.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius