Hero Image

Knallende start van De Grote JEZ!-Actieweek in Oostende!

25.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

De Grote JEZ!-Actieweek werd gisteren in Oostende met een knaller afgetrapt. Hoe kon het ook anders, met Pommelien Thijs als headliner! Duik nog eens mee in de wilde avonturen die op dag 1 overal in West-Vlaanderen te beleven waren. 🤩


Vroege vogels werden op Qmusic geraakt door het verhaal van Avie. Dankzij Jeugddorp leerde ze om zelfstandig te leven, samen met haar zorghond Zody. In haar jeugd maakte ze veel mee, toch heeft ze maar één belangrijke boodschap: niemand staat er alleen voor. Lees haar volledige verhaal hier.


Van bokes met choco tot lokaal dj-talent

Maandagvoormiddag doorkruiste het eerste BV-duo met De JEZ!-Collectebus door West-Vlaanderen. Aaron Blommaert en Dina Tersago zamelden geld in door op de Grote Markt in Kortrijk boterhammen met choco te smeren en verkopen, en hielden met hun (collecte)busje halt bij Basic Fit in Avelgem en het VTI in Roeselaere. Hun lekkere boterhammen, work-outs en andere tussenstops brachten de mooie som van € 9400 op! Benieuwd hoe hun dag eruit zag?

Intussen hebben Aaron en Dina het stuur doorgegeven aan Sieg De Doncker en Tom De Cock, die vandaag zotte stunten gaan uithalen in Oost-Vlaanderen. Allemaal met één doel natuurlijk: zoveel mogelijk centen ophalen voor JEZ! Volg de Collectebus hier en kom zelf lang om te steunen.


Wat heb je nodig voor een knallend feestje? Een zen-moment natuurlijk! Niemand beter dan de enige echte Ingeborg Sergeant zorgde voor een sessie mindfulness, zo was iedereen klaar om los te gaan op het festivalterrein!

Het échte feestje startte vanaf 15u30 met een stralend blauwe lucht en uitzicht op ‘t zeetje.  Lokaal dj-talent DJ Mau mocht op het Zeeheldenplein in Oostende de aftrap geven. De eerste jongeren stroomden toe en de sfeer zat meteen goed en die vibes bleven maar stijgen met DJMars  een de knoppen en  klepper Michael Amani die het podium opwarmde voor la Pommelien Thijs.


Bam, knappe cheques voor JEZ! 


De Grote JEZ!-Actieweek staat hélémaal in het teken van de 200 jongerenorganisaties waarvoor JEZ! geld inzamelt. In de VTM-Photobooth ging Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, op de foto met zijn cheque van €15 000 voor JEZ!. 

Ook enkele organisaties kwamen hun opgehaalde bedrag vereeuwigen in de booth. Zo was er School zonder Pesten, die vol trots in de stoel van The Voice poseerde. “Wij hebben  7.750 euro opgehaald dankzij sponsors en de verkoop van snoephartjes. We zijn erg blij, zeker nu het bedrag door JEZ! verdubbeld zal worden!”, vertellen An Ameloot en Fried Ringoot van de organisatie. En het feestje was nog niet gedaan: ook Lauren van School zonder Pesten beleefde een fantastisch moment: het 11-jarige meisje met autisme mocht backstage bij haar idool Pommelien! 🥰


Gewoon wauw, mega, geen woorden voor! 

De andere fans van Pommelien spotten we op het festivalterrein, want sommigen onder hen stonden al enkele uren voor haar optreden klaar om uit hun dak te gaan. “Wij hebben onze plaats op de eerste rij al geclaimd!”, roept een groepje fans. “Goed dat je ons nu al spreekt, want straks zullen we geen stem meer hebben”, horen we hen nog zeggen. 

En of het optreden erop was! “Gewoon wauw”, “MEGA!” en "Geen woorden voor", zo fladderden de reacties over het festivalterrein. Naast meezingers zoals ‘Ongewoon’, ‘Erop of eronder’ en ‘Zilver’ kreeg de zangeres ook iedereen stil met ‘Kleine tornado’. De duizenden jongeren op het Zeeheldenplein deden de eerste dag van DE Grote JEZ!-Actieweek eer aan en bouwden een feestje van formaat. 

Amke Dockx is de gelukkige winnaar van een gesigneerde totebag met essentials van Pommelien. “Ik heb een heel moeilijke periode achter de rug en de liedjes van Pommelien hielpen me er altijd opnieuw bovenop”, zegt de superfan met een grote glimlach. De Pommelien-fans hoefden na haar optreden trouwens nog niet naar huis, want Dimitri Wouters sloot de eerste avond van De Grote JEZ!-Actieweek spetterend af met zijn epische dj-set. 🎉

En vandaag vliegen we er opnieuw volledig in met dag 2 van de Actieweek in Oost-vlaanderen. Sieg Den Donckeer en Tom De Cock zijn op pad met de Collectebus en vanaf 15u30 kan je op de Gentse Vrijdagmarkt een feestje bouwen met Arthur Lewis ft. Gerben Tuerlinckx, Aaron Blommaert en Omdat Het Kan & Average Rob. 🎶


test
test
responsive
VTM
Qmusic
HLN
Belfius