Hero Image

JEZ! presents: Meet The Z's, een podcast van JEZ! met Tom De Cock

03.10.2023
OVER JEZ!

Ben jij het ook beu dat jongeren niet gehoord worden over thema’s die er toe doen? JEZ! en Tom De Cock brengen daar verandering in met de podcast Meet The Z’s. 10 weken lang worden telkens twee jongeren met verschillende visies uitgenodigd om over een bepaald thema te discussiëren, gaande van religie tot gender en geaardheid.

Jong zijn was nooit simpel, maar vandaag leeft een achttienjarige in een hypercomplexe mindfuck. Elke dag is een waterval – niet die van K3, maar een orkaan van verwachtingen, verleidingen, prikkels, online haat en liefde, een wereld die ontploft. Van psychische onveiligheid tot klimaat en oorlog: er is véél om van wakker te liggen. Een mijnenveld. De ene dag is de sky de limit, de andere dag: boem!

Maar is er wel iemand die luistert? De stem van Generation Z passeert alleen in de gauwte. Omdat we denken dat dat is wat ze willen. Een krantenquote hier, rake meme daar, Tiktokje ginder, klaar. Maximum vijftien seconden, want ho maar, ze hebben toch zo’n korte concentratiespanne.

Logo Meet The Z's

Tom De Cock vindt dat een grove belediging voor heel Gen Z (en Alpha). En dus gaat hij wél diep. Hij nodigt elke aflevering twee jongeren uit die hem zijn opgevallen. Positief of negatief. Bekend of onbekend. Uit het nieuws, de online wereld, misschien zelfs de sport, maar vooral ook uit random ontmoetingen bij zijn werk als radio-dj, jeugdschrijver en vader.

Het zijn gastenduo’s die op het eerste gezicht lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze discussiëren rond één centrale vraag. Maar we gaan niet alleen op zoek naar de botsing; zijn vragen leiden ook naar een duidelijke common ground. We’re all in this together, zegt de godsdienst die Tom aanhangt.

Aan het eind van elk gesprek formuleert Tom samen met zijn gasten één levensles, wijsheid, absurd inzicht,… uit wat ze net allemaal besproken hebben. Die ene regel gaat mee in het JEZ PACT, een jongerenmanifest dat Tom bij de verkiezingen van 2024 aan élke kandidaat van élke lijst zal bezorgen.

Een podcast die je niet wil missen! Ben jij benieuwd naar wat Gen Z te zeggen heeft over thema’s waarbij hun mening te vaak wordt weggewuifd? Say no more! Beluister Meet The Z's op jouw favoriete podcastplatformen (Spotify, Apple Podcasts...), of bekijk de videopodcast op jezofficial.be, qmusic.be, de Q-app en HLN.be.

Heb je de eerste podcastaflevering intussen al beluisterd en kan je er geen genoeg van krijgen? Niet getreurd, want op woensdag vindt 10 weken lang onze vaste podcast-afspraak plaats! Ook in de komende afleveringen zullen er inspirerende, diepgaande en misschien zelfs verhitte discussies de revue passeren, over thema’s zoals seksualiteit, migratie en sociale media. Dus, mark your calendar om geen enkele aflevering van Meet The Z’s te missen!

S1E1: Religie - Heeft God nog iets te zeggen?

In de eerste aflevering van Meet The Z's zet Tom De Cock twee gelovige Gen Z'ers in de schijnwerpers. Wat denken een jonge christen en moslim over abortus of het homohuwelijk? En geloven ze nu in dezelfde god? Of zijn God en Allah andere entiteiten? Hoe kijken ze naar seksualiteit en uitgaan? Godfluencer Junia Caetano (23) en student Mohamed Tehmaoui (21) gaan geen enkel onderwerp uit de weg. Dat gelooft, euh, belooft!

thumbnail

S1E1: Religie - Heeft God nog iets te zeggen?

In de eerste aflevering van Meet The Z's zet Tom De Cock twee gelovige Gen Z'ers in de schijnwerpers. Godfluencer Junia Caetano (23) en student Mohamed Tehmaoui (21) gaan geen enkel onderwerp uit de weg. Dat gelooft, euh, belooft!
VTM
Qmusic
HLN
Belfius