Hero Image

Minister Dalle daagt jongeren uit om 15.000 likes te verzamelen

05.10.2022
OVER JEZ!

Acht jongeren van het gloednieuwe collectief JEZ! verlieten net het kabinet van minister Dalle met een duidelijke opdracht: toon aan dat minstens 15.000 mensen het voorstel van een Vlaamse Dag van de Jongeren genegen zijn. Als dat lukt, zal minister Dalle het voorstel ontvankelijk verklaren en bespreken. De acht jongeren vonden een petitie te klassiek en deden een tegenvoorstel: 15.000 likes op Instagram. Om dat doel te halen, lanceert JEZ! nu een oproep.

De bal is aan het rollen,” glundert Cédric Galle. Samen met zeven jongeren tussen 13 en 25 jaar was Cédric deze middag te gast bij minister van Jeugd, Benjamin Dalle, naar aanleiding van hun open brief. Ze legden de ambities van JEZ! uit, een jongerencollectief dat jongerenthema's wil aankaarten, content gaat maken en events wil organiseren met als doel hun generatie in de spotlights zetten op een positieve manier.

Cédric Galle: Wij willen laten zien dat we een creatieve generatie zijn die goesting heeft om dingen positief te veranderen. En we zijn super tevreden dat minister Dalle ons zo snel heeft uitgenodigd. We barsten van de ideeën en we willen beginnen met een Dag van de Jongeren. Epic dat minister Dalle het in overweging neemt, we gaan deze kans met twee handen grijpen. Maar we zullen wel de hulp nodig hebben van iedereen met een hart voor jongeren. We roepen dus iedereen op om onze post op onze instagramaccount @JEZofficial.be te liken, zodat we aan 15.000 likes geraken. En vanaf dan zijn we vertrokken voor zoveel meer!”

Benjamin Dalle, minister van Jeugd: “Jongeren en kinderen hebben de kracht om een positief verschil te maken in de wereld van morgen, dat geloof ik echt. Zeker nu ik deze acht enthousiastelingen over de vloer gekregen heb. Ik was gecharmeerd door hun lef en hun verfrissende ideeën. Hopelijk denkt de rest van Vlaanderen er ook zo over en krijgen ze hun 15.000 likes snel bij elkaar.” 

JEZ! van, voor en door jongeren

JEZ! is een jongerencollectief dat rotsvast gelooft in de creativiteit en daadkracht van jongeren en denkt dat hun generatie wel eens epic kan worden. JEZ! wil jongeren een stem en een gezicht geven en hen centraal zetten in de maatschappij.  Het collectief zal zowel content maken als events en acties organiseren. 

Jong en Zot, daar staat JEZ! voor, net als voor Jong en Zelfzeker, Jong en Zorgzaam. Jong en Zoveel meer dus! 

VTM, Qmusic, HLN en Belfius zetten actief hun schouders onder JEZ! en organiseren samen met hen ook fundraising. Via JEZ! zal er jaarlijks geld opgehaald worden voor organisaties in Vlaanderen en Brussel die zich inzetten voor jongeren.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius