Hero Image

Nieuw maandabonnement laat jongeren deze zomer reizen voor 59 euro met al het openbaar vervoer

15.06.2024
HLN

De vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB, De Lijn en TEC lanceren een nieuw abonnement waarmee jongeren tijdens de zomer een maand lang onbeperkt kunnen reizen in België met trein, tram, bus en metro. De Youth Holidays Combi kost 59 euro en is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar.

De vervoersmaatschappijen testen het nieuwe abonnement uit in juli en augustus. Het abonnement is enkel verkrijgbaar via de NMBS-verkoopkanalen en moet op een gepersonaliseerde MoBIB-kaart worden geladen. Zo’n MoBIB-kaart kost zes euro en is verkrijgbaar aan de NMBS-loketten of via de website van de NMBS.

De Youth Holidays Combi is een uitbreiding van de klassieke Youth Holidays, waarmee jongeren onder de 26 jaar onbeperkt met de trein kunnen reizen.

Het nieuwe abonnement komt er op vraag van de vier mobiliteitsministers in ons land. Zij noemen de nieuwe formule “de toekomst van de mobiliteit”. “Reizigers verwachten terecht eenvoudige en aantrekkelijke tariefformules op het volledige openbaarvervoernet om vlot met de bus, tram of trein doorheen België te kunnen reizen”, klinkt het.

De CEO’s van de vier vervoersmaatschappijen hopen dat het initiatief meer reizigers zal aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken voor hun vrijetijdsverplaatsingen.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius