Hero Image

Startschot voor nieuw project Operatie JongGeluk: “Extra inzetten op mentaal welzijn van kinderen”

31.10.2023
JONGEREN IN BEELD

In Dendermonde is woensdag het startschot gegeven voor het nieuwe project “Operatie JongGeluk”. Stadsbestuur, Logo Dender vzw en basisscholen gaan daarmee voor meer mentaal welzijn bij kinderen.

“Mentaal welzijn is een thema dat alle aandacht verdient”, zegt schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA). “Niet alleen jongeren en jongvolwassenen kampen met een lager welbevinden, ook bij jongere kinderen zijn thema’s als praten over je gevoelens en je goed voelen in je vel van belang. Daar wilden we als stad, samen met de andere gemeenten uit de regio van de Eerstelijnszone ELZ Dender, iets rond doen. In samenwerking met Logo Dender vzw werd het project Operatie JongGeluk uitgewerkt, met steun van het JEZ! Fonds.”

“Operatie JongGeluk” is opgebouwd rond de figuur Warme William. Die blauwe beer is mascotte om kinderen aan te zetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar wie het even moeilijk heeft. Warme William is nu ook de centrale figuur in kant-en-klare lespakketten voor Operatie Jonggeluk. Die pakketten worden verspreid over alle vijfde en zesde leerjaren van de basisscholen in de regio.

Woensdag kregen bij wijze van startschot de leerkrachten van de betrokken klassen een “train-de-trainer”-sessie. “Ze kregen daarbij uitleg over het lespakket, zodat ze in de klas aan de slag kunnen rond de thema’s vriendschap en mentaal welbevinden”, zegt Roggeman. “Op het einde van het schooljaar volgt ook een feestelijke afsluiter.”

VTM
Qmusic
HLN
Belfius