Hero Image

Doe nog snel een gift zodat jongeren van 200 organisaties kunnen blijven dromen!

29.03.2024
Lara Tytgat
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

Jawel, ook jij kan nog het verschil maken voor duizenden jongeren op deze laatste dag van De Grote JEZ!-Actieweek. Moeilijk is het niet: doe nog snel een gift via jezofficial.be en maak de droom van jongeren zoals Jasper, Silvy en Warre mee waar. Steun hen, 200 jongerenorganisaties en alle jongeren in Vlaanderen en Brussel. Aarzel niet want binnen enkele uren loopt De Grote JEZ!-Actieweek ten einde!

Jasper (18) - Forest Wheels

“Ik had één keuze, en dat was gewoon doorgaan. Een week na mijn ongeval heb ik de klik kunnen maken om niet bij de pakken te blijven neerzitten en volledig voor mijn revalidatie te gaan.”

Jasper droomt ervan om als rolstoeltennisser aan de Paralympische Spelen deel te nemen. Hij speelt rolstoeltennis bij Forest Wheels, een organisatie die sport biedt aan personen met een motorische handicap.

Lees hier het volledige verhaal van Jasper.

Silvy (18) - Casana vzw

"Mijn vrienden hielpen me terug eten door samen calorieën te doorstrepen"

Silvy droomt ervan om later in een psychologenpraktijk zelf jongeren te helpen. Ze herstelde van een eetstoornis dankzij Casana vzw, een organisatie die een veilige en warme plek aanbiedt voor jonge meisjes (12 tot 18 jaar) met een eetstoornis en hun families.

Lees hier Silvy’s volledige verhaal.

Warre (14) - Make-A-Wish

“Tijd om stil te staan bij wat er allemaal gebeurde, had ik niet, want al snel werd ook nog kanker in mijn schouder en rug gevonden.”

Warre droomde ervan om eens naar een échte NBA-wedstrijd te gaan kijken. En dat is hem ook gelukt dankzij Make-A-Wish, een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult.

Lees hier Warres volledige verhaal.

Nora (18) - Vrienden der Blinden

“Ik wilde echt niet dat ‘blinde meisje met een stok’ zijn.”

Nora droomt ervan om een blindegeleidehond te krijgen, zodat ze zelfstandiger kan leven. Die droom wil ze vervullen via Vrienden der Blinden, een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Het doel van de vereniging is om personen met een visuele beperking kosteloos te ondersteunen naar een optimale mobiliteit en een zo groot mogelijke zelfredzaamheid.  

Lees hier Nora’s volledige verhaal.

Yaren (14) - Missing You vzw

"Zonder rouwkampjes zou ik mijn verdriet om mama allemaal opkroppen."

Yaren droomt ervan om rouw bespreekbaar te maken. Dat wil ze doen met de hulp van Missing You, een organisatie die aan jongeren rouwondersteuning biedt na het verlies van een dierbare.

Lees het volledige verhaal van Yaren hier.

Ali (20),  Ehsan (20), Zaya (27) - 2GO vzw

“Ik had echt mijn rijbewijs nodig om te kunnen werken. Ik vind het jammer dat er nog steeds racistische mensen zijn die ons geen kansen geven” - Ali

Ali, Ehsan en Zaya droomden ervan om een rijbewijs te halen, zodat ze meer kansen op de arbeidsmarkt zouden krijgen. En dat is hen gelukt, dankzij 2GO vzw! De organisatie heeft als doel de drempel te verlagen voor ‘kanszoekende’ jongvolwassenen, zodat ze zich beter en sneller in de maatschappij kunnen integreren. Dat doen ze onder meer door praktische rijopleidingen aan te bieden. 

Lees hier het volledige verhaal van Ali, Ehsan en Zaya.

Catherine (17) - Musical On Stage

“Ik wil mensen op een artistieke of muzikale manier beïnvloeden, inspireren en laten doorzetten. Zo hoop ik dat andere jongeren via musical kunnen groeien, net zoals ik hier gegroeid ben.”

→ Catherine droomt ervan om later jongeren te helpen met hun persoonlijke groei. Zelf werd ze een zelfzekere meid dankzij Musical On Stage, een organisatie die staat voor cultuur, plezier en een culturele meerwaarde. Daarnaast willen ze vanuit Musical On Stage ook bijdragen tot kwaliteitsvol muzisch onderwijs.

Lees hier het volledige verhaal van Catherine.

Wil jij ook alles geven, zodat jongeren kunnen blijven dromen? Doe dan nog snel een gift via jezofficial.be of kom naar Genk voor de laatste dag van De Grote JEZ!-Actieweek. Morgen maken we het eindbedrag ook bekend en komen we te weten hoeveel geld er werd ingezameld voor 200 jongerenorganisaties. Ook jouw bijdrage telt!

VTM
Qmusic
HLN
Belfius