Hero Image

Wat een bedrag alweer: de dolle rit van De JEZ!-Collectebus door Limburg

29.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

Het vrolijke duo Nora Gharib en Bart Appeltans trok vandaag met De JEZ!-Collectebus én al hun charmes door Limburg. Benieuwd of zij de Limburgers wisten te overhalen om nog een mooie donatie te doen voor JEZ! op deze laatste dag. 

thumbnail

De JEZ!-Collectebus: compilatie

Het eindbedrag van dag 5 is…

Van busken in het station, een ontmoeting met Kabouter Klus en een passage op de markt: Nora en Bart werden overal met open armen ontvangen door de gastvrije Limburgers. Het duo haalde op dag 5 maar liefst 23.932 euro op met De JEZ!-Collectebus. De acties van de bekende Vlamingen voor de hele week brachten in totaal 82.266,51 euro in het laatje.

🎸 Schone liedjes aan het station van Sint-Truiden

Je weet wat ze zeggen van schone liedjes: dat je er rap bij moet zijn! Pendelaars aan het station van Sint-Truiden werden getrakteerd op een gratis optreden van Johannes Genard van School is Cool en Liefde voor Muziek natuurlijk. In ruil voor een gulle bijdrage natuurlijk!


🍞 Broodje is gebakken bij Carrefour 

De afgelopen weken verkocht Carrefour het Milobrood en een deel van de opbrengst gaat naar JEZ! Supergoed plan want Nora en Bart mochten langsgaan om te ontdekken hoeveel Carrefour schenkt aan JEZ!

🔮 Rad van Fortuin op de markt van Hasselt

Nora en Bart maakten hun innerlijke marktkramer wakker in Hasselt en gingen op pad met het omgekeerde Rad van Fortuin: met een draai aan het rad lieten ze het lot beslissen hoeveel de marktgangers moesten doneren voor de 200 jongerenorganisaties van JEZ!.

🍄 Uitdaging in Plopsa Indoor 

Kabouter Klus wachtte Nora en Bart op met een paar uitdagingen om waar te maken in Plopsa Indoor. Ze deden de Plopdans, waagden zich aan een attractie en zo namen ze heel wat extra centen mee om hun Collectebus goed gevuld richting eindmeet te besturen.

💸 Laatste kans om te geven in Genk 

Overal in Genk gingen ze op zoek naar vrijgevige mensen die nog een laatste duit in het zakje willen doen. En toen was het tijd om naar het Stadsplein te trekken om te ontdekken hoeveel De JEZ!-Collectebus deze week heeft kunnen verzamelen.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius