Hero Image

Yerra Yerra zet TEJO mee in de kijker met nieuwe single ‘Hard World’

09.05.2024

TEJO biedt gratis therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Sinds 2021 is er ook een afdeling in Hasselt, die ondertussen al aan meer dan 400 Limburgse jongeren gratis en anoniem psychotherapeutische ondersteuning aanbood.

Om het driejarig bestaan en het belang van mentaal welzijn bij jongeren in de kijker te zetten, stelden ze graag de theatervoorstelling “Katvis” voor in CC Hasselt op dinsdag 7 mei 2024.

Yerra Yerra, toptalent van eigen Limburgse bodem zorgt voor de muzikale omkadering. Dit rocktrio onderscheidt zich door hun eigenzinnige sound. No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje. Niet voor niets omschreven als ‘de belofte van het Vlaams muzieklandschap’. De band sleutelde aan een verfijnde radio-edit van ‘Hard World’, een nummer over kwetsbare jongeren in een chaotische harde wereld. Het vormt een krachtig statement over het mentale welzijn van jongeren en kan dan ook niet ontbreken op deze avond.

Inge Henrotay, de bezielende stem van de band, wordt beschreven als beklijvend. Haar uniek stemgeluid voegt een extra dimensie toe aan de al strakke sound van de band. Voeg daaraan nog twee straffe muzikanten toe in de gedaante van drummer Robson Mangelschots en de gitarist Evert Nicolaï, en je krijgt een knetterend vat buskruit op een podium.


De naam "Yerra Yerra" is niet toevallig gekozen. Het staat symbool voor vrijheid, speelsheid en ademruimte, aldus Inge Henrotay: "Muziek moet alles kunnen zijn, snap je? Het moet breed kunnen zijn."

VTM
Qmusic
HLN
Belfius