Hero Image

Wat een bedrag van de dag! Zoveel verzamelde De JEZ!-Collectebus op dag 2

26.03.2024
DE GROTE JEZ!-ACTIEWEEK

Dat Tom De Cock en Sieg Den Doncker alles in de strijd zouden gooien om de teller van De JEZ!-Collectebus de hoogte in zou gaan, was meteen duidelijk. “Minstens 10.000 euro of mijn haar gaat eraf”, liet Tom De Cock optekenen. Benieuwd of Oost-Vlaanderen gul genoeg was om zijn wilde manen te behouden.

En het eindbedrag van dag 2 is… 

Nagelbijtend ontdekten Tom De Cock en Sieg Den Doncker of hun zotte energie doorheen Oost-Vlaanderen genoeg geld opleverde om het kapsel van Tom veilig te stellen. De teller steeg door naar 12.554,70 euro en de decibels stegen al even hard mee. Op dag één slaagden Dina Tersago en Aaron Blommaert erin om maar liefst 9.402,10 euro in te zamelen ten voordele van 200 jongerenorganisaties.

De ochtend in gang springen 

Tom en Sieg werden meteen goed wakker gemaakt met een wipe-out in Sint-Niklaas. Ze werden uitgedaagd voor duels om overeind te blijven in een soort springkasteel voor wakkere vogels. Tom en Sieg daagden elkaar meteen uit en Tom doneerde de inhoud van zijn portemonee dan maar aan JEZ! De belangrijkste conclusie: de jeugd vond het plezant en er belandde een aardig centje in De JEZ!-Collectebus.


 

Marktkramers met een bijzonder Rad van Fortuin 

Mochten de twee presentatoren ooit van job willen wisselen: als marktkramer zijn ze geboren. Met hun Rad van Fortuin trokken ze naar de markt van Beveren, alleen werkte het voor één keer omgekeerd. Met een draai aan het rad besliste het lot hoeveel de marktgangers wilden doneren. Eén groot voordeel: de jeugd wint altijd!


Blije gezichten bij UZGent 

Nog iets waar Sieg en Tom best goed in blijken te zijn: een glimlach toveren op het gezicht van mensen die het hard nodig hebben. In dit geval de patiënten van het revalidatiecentrum van het UZ Gent, een JEZ!-project dat Tom na aan het hart ligt. Het was heftig en emotioneel, maar ook prachtig om te zien wat voor verschil al die centen kunnen maken. Van handtekeningen uitdelen tot cute selfies, iedereen ging ervan stralen.

Sokken en centen bij Belfius in Aalst 

Als partner van JEZ! zet Belfius zijn beste sokje voor en zo’n inzet maakt indruk op het duo van De JEZ!-Collectebus. De Belfius-mensen verkochten de coole à l’aise-sokken van JEZ! en wisten zo een mooi bedrag van 9000 euro op te halen. En wat dacht je dat Tom en Sieg tegen zo’n goedgevulde cheque zeiden? Een dikke JEZ! natuurlijk!


Burgers flippen in Gent 

De pop-up van het Burger House op de Vrijdagmarkt in Gent, was sowieso een schot in de roos. Met Tom en Sieg als extra bakkers flipten de hamburgers vrolijk de lucht in. De job die Sieg nooit van zijn leven wilde doen en vandaag toch voor zijn rekening nam, soms komen ook omgekeerde dromen uit dankzij JEZ! Gelukkig trok het publiek in Gent zich daar niets van aan en smulden ze volop van de smakelijke hamburgers.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius